“Egészségesen táplálkozni nem drága!”

Ma Magyarországon minden ötödik gyermek elhízott, és már nem csak a felnőttek-, hanem sajnos a gyermekek körében is megfigyelhetőek egyéb, “táplálkozásfüggő megbetegedések” is, vagyis azok a betegségek (az elhízáson túl, pl. magas vérnyomás, cukorbetegség) amiket közvetlenül tudunk táplálkozásunkkal befolyásolni. 

Azt gondolom, hogy nekünk szülőknek, óriási a felelősségünk ebben a dologban, hiszen gyermekünk minket “utánoz”, azt (t)eszi amit mi (t)eszünk. Vagyis sok-sok szokásával együtt, étkezési szokásait is mi alakítjuk.

Ha nem reggelizünk, ő sem fog, ha vacsora előtt csokizunk, ő is fog, ha nem főzünk meg ezt vagy azt, mert mi nem szeretjük, miért várjuk el tőle, hogy egyáltalán megkóstolja. Nincs ezzel baj, ha ez a célunk, és ezzel együtt elfogadjuk (és elnézést a durva megfogalmazásért), hogy beteg felnőtt válik majd belőle.

A gyerekkori szokások véleményem szerint nagyjából 10 éves korig alakíthatóak,

utána rögzülnek ezek a megismert minták. Természetesen felnőttként is dönthetünk úgy, hogy “Vége! Holnaptól életmódot váltok, és egészségesen táplálkozok!”, de rossz hír, hogy ezt hosszú évek kemény munkájának eredményeképpen fogjuk tudni csak megtenni, míg kisgyermekként, ezek játszi könnyedséggel tudnak szokássá válni, s így már nyert ügyünk van.

De!

Nagyon sokszor hallom, hogy “Jó-jó, én szeretném, de az egészséges ételek olyan drágák!”, meg, hogy “Nincs nekem arra időm!”, meg “Nem is finom!”, stb., stb., stb..

Szerintem meg nem!

Nézzük konkrétan mire gondolok: ha eredményt szeretnél elérni, a legfontosabb a tervezés!

Fontos gazdálkodnod az időddel, a pénzeddel, valamint szükséged lesz némi tudatosságra is e téren. Tapasztalatom szerint e három terület egymástól elválaszthatatlan, egymással összhangban működik. Olyan ez, mintha egy három lábú széknek nem lenne meg az egyik lába. Érdekes szék lenne, az már biztos…

Éppen ezért, kidolgoztam egy 16+1 pontból álló összefoglalót “Az egészséges táplálkozás nem drága! Tippek, trükkök a megvalósításhoz anyukáknak” címmel, melyből megtudhatod, többek között azt, hogy

 1. miért tévhit, hogy egészségesen táplálkozni DRÁGA?
 2. melyik az az egy-két apró trükk, aminek segítségével nem érhet meglepetés a pénztárnál?
 3. milyen a bevásárlólista ereje?
 4. egyáltalán nem kell több időt a konyhában töltened, annak érdekében, hogy egészséges ételek kerüljenek az asztalra!
 5. mire jó a cetli a hűtőn?
 6. otthon főzz, vagy inkább rendelj?
 7. stb., stb., stb. …

Töltsd le most ingyen!

 

dfghfjhh

 

Érdemes valós elérhetőséget megadnod, hiszen a megadott e-mail címre fogom küldeni az összefoglalót! Ha nem tetszik amit küldök, egy kattintással leiratkozhatsz. Adataidat harmadik félnek nem adom ki!

reload-35679_1280

Neved*
Email-címed*
Hogyan szólíthatlak?*
Város


3 thoughts on ““Egészségesen táplálkozni nem drága!”

  1. Kanizsarne V_Niki

   Kedves Rita!

   Köszönöm szépen az érdeklődést, írtam e-mailt!

   További szép napot,
   Kanizsár Niki

    
   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket!