Segítség, cukorbeteg lettem!

Amikor nálam először derült ki a terhességi cukorbetegség, egyszerűen nem akartam elhinni…Én, pont, én?! Biztos, hogy nem! Ez csak valami tévedés lehet!

Nagyon frissen emlékszem rá, olyan, mintha tegnap történt volna. Ültem a nőgyógyásznál a váróban, és rettentően éhes voltam 🙂 “Leszaladtam” 🙂 a büfébe egy szendvicsért. Emlékszem sonkás-sajtos kifli volt, zöldségekkel. És hatalmas!

Tulajdonképpen csak a terheléses vizsgálat eredményéért mentem aznap, gondoltam gyors leszek, hipp-hopp és már ott sem vagyok, hiszen úgyis minden rendben van. Aztán kiszólt a nőgyógyászom, hogy várjak még egy kicsit, és majd be kellene mennem. Még ekkor sem gyanítottam semmit, vártam türelmesen, és majszoltam tovább a brutál-szendvicsemet. Mire behívtak szinte az egészet eltüntettem.

Bent a következő hangzott el: “Hát kedves, ez nagyon magas! Valószínűleg inzulinra is szüksége lesz, holnap feltétlenül keresse fel a diabetológus orvost.” Micsoda?! Hogyhogy magas?! Nekem?! Inzulin?! Ne mááár! Ekkor bevillant előttem az elmúlt fél óra eseménye, ahogy eszem a sonkás óriás csodát, és lelkiismeret furdalás kezdett gyötörni…

Másnap jelenésem volt a diabetológián, ahol azonnal inzulinra állítottak, és meglepetésképpen kaptam még egy három napos beutalót a kórház fekvő-részlegére, az “inzulin-diéta” páros beállítására.

Emlékszem amikor még dolgoztam alig vártam, hogy otthon legyek a 6. hónap után pocakosan, mert majd “én akkor jól kialszom magam, nem fogok korán kelni”, “reggelente lustálkodok”… Hááát….Ez pont nem így lett. Minden reggel keltem 6.30-kor, hogy beadjam az inzulint, majd reggeli hétkor. Sebaj, gondoltam, ha már így alakult, akkor este majd korán lefekszem :), igen, persze, persze…este tízkor még a pótvacsit eszegettem.

De! Mindezek ellenére azt kell, hogy mondjam MEGÉRTE! Van egy-kettő-három 🙂 szép, egészséges gyermekem, mindhárom várandósságomat mínusz kilókkal fejeztem be, a diétának köszönhetően. És még valamire megtanított ez az időszak. Hogy odafigyeljek magamra, mert azóta rendszeresen étkezem, és már nem vásárolok magamnak sonkás-sajtos szendvicset a büfében, hanem inkább csomagolok 🙂

Nórival és Lillával már a várandósságom elejétől tudatosan figyeltem arra, mikor, mit eszek, így velük már inzulint sem kellett adnom, csak a diétát tartanom.

Ahogy kutakodtam a témában, rengeteg kérdéssel találkoztam, ami az anyukákat foglalkoztatja.

Például, hogy

 1. mi történik ilyenkor a szervezetben?
 2. káros lehet-e a babára a terhességi cukorbetegség?
 3. cukorbeteg lesz-e a baba, ha megszületik?
 4. miért fontos a diéta?
 5. mit lehet enni, és mi az, amit jobb elkerülni?
 6. stb., stb., stb., ..

Ha téged is foglalkoztatnak ezek, vagy ehhez hasonló kérdések, akkor biztosan a segítségedre lesz a

“18 kérdés és válasz a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban”

című összefoglalóm.

Töltsd le, most, és az összefoglaló mellé, egy meglepetést is küldök Neked!

 

ajándék

 

Érdemes valós adatokat megadnod, hiszen a megadott e-mail címre fogom küldeni az összefoglalót és a meglepetést is! Ha nem tetszik amit küldök, egy kattintással úgy is leiratkozhatsz.

 

nyíl

 


2 thoughts on “Segítség, cukorbeteg lettem!

 1. Futásné Szilágyi Anikó

  terhességi cukorbetegségem van 🙁 szeretnék receptekben, illetve egy diéta összeállításban segítséget kérni. köszönöm

   
  Reply
  1. Kanizsarne V_Niki

   Kedves Anikó!

   Köszönöm szépen az érdeklődést, írok üzenetet.

   További szép napot, Kanizsár Niki

    
   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket!